Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2004.08.07. - Kwish

NWN2 - Első részletek (IGN.com) szemezgetés

Szóval, megjelent az első, tényleges információkat is csepegtető szöveg az IGN.com-on. A lap szerkesztői Feargus Urquhart-al (Obsidian CEO), Darren Monahan-al (producer, Obsidian Entertainment) és Ray Muzyka-val (BioWare, CEO) valamint Greg Zeschuk (BioWare, CEO) "beszélgettek" a folytatás első részleteiről. Bár a project már egy ideje tervezési fázisban van, még csak néhány hete folyik a fejlesztés, így minden változhat...

Őszintén szólva nem részletes a fordítás, a lényegre próbáltam szorítkozni. A képeket (a korábbihoz képest még három, no inkább két új) szétszórom a három cikk között. Ez az előzetes igazából a másik két interjuhé áttekintése, amit szintén kiteszünk az oldalra szóval a részletes kérdezz/feleleket ott találjátok meg.

Az Obsidian lesz az igásló a projectben. Ő tekinti át a fejlesztési feladatokat, a művészeti és engine fejlesztéseket, mint ahogy ő a felelős a történetért, a tartalomért, és szinte minden másért is a játékban. A csapat jelenleg 10 emberből áll, beleértve Darren Monahan producert (aki az IWD, és a DA sorozatok producere volt), és Marc Holmes művészeti igazgatót, aki az eredeti NWN művészeti vezetője is volt. Bár még korai erről a jelenlegi fázisban beszélni, de várhatólag a project előrehaladtával a csapat mérete szépen gyarapodik.

Bár az Obsidian viszi a fejlesztés oroszlánrészét, a BioWare is hozzányúl a dologhoz. Már eleve ők adják az Obsidiannak az Aurora Enginet, és mindezek mellett - mivel otthonosan mozognak az engine használatában - ők adják a technikai segítséget hogy az Obsidian kihasználhassa az engine összes lehetőségét, s áttekintik az Obsidian haladásának jelentősebb mérföldköveit is, véleményükkel elősegítve, hogy a project tartsa magát az eredeti játékban adott nyújtott élményhez/vízióhoz.

Bár a folytatást az eredeti NWN elkészítésénél is használt engine-el készítik el, ez egy igen-igen felturbózott verziója lesz az Aurora Engine-nek, és lesz néhány grafikai frissítés is, ami kihasználja a jelenlegi hardwerek adta lehetőségeket is.

Az Obsidian tisztában van azzal, hogy meg kell őriznie az eredeti játék szellemiségét, ahogy F.U. közölte: "A NWN ereje, hogy egyrészt egy igen jól értékesített RPG, és másodrészt hogy egy olyan eszköz, amely lehetővé tette a rajongóknak modulok százainak elkészítését. Nos, egyértelmű, hogy nem akarjuk megtörni ezt a siker receptet, inkább még többet szeretnénk adni ezekből az embereknek." Az Obsidian azzal is tisztában van, hogy nem oldhatja meg azzal a kérdést, hogy egyszerűen készít egy új modult, s azt adja el új folytatásként. "A célunk nem csak az, hogy többet készítsünk ugyanabból. Azon dolgozzunk, hogy fejlesszük, és kibővítsük az eredeti NWN kínálatát, de hűségesek akarunk maradni ahhoz, ami az NWN volt, az online RPGhez, ami igen erős történet-alapú single-player játék, és egy nagyon jó eszköz arra, hogy az emberek azt hozzák létre, amit csak akarnak."

Feargus azt is elismerte, hogy a munkacsapat a régi típusú RPGket nézi át, hogy inspirációt szerezzen az NWN2 elkészítéséhez. "Össze szeretnénk önteni amit csak tudunk az RPGkről, s amit tettünk az RPGvel az évek során keresztül, mióta ezzel foglalkozunk. Ennek többsége a történetre koncentrál, s nagyon sok olyan dolog is van, ami már hiányzik a régi RPGkből, ami úgy tűnik, mára már eltűnt (bár véleményünk szerint igazán jó dolgok voltak). Nagyon sokat beszélgettünk a régi Ultima sorozatról, hogy volt valami szórakoztató azokban a játékokban. Ez nemcsak a játékrendszerről szól, hanem valahogy arról, ahogy a játékrendszer, és a játék világa összekapcsolódott, együtt jelent meg. Nem csak egyszerűen a következő kincset kerested, hanem próbáltál valamit a világgal is kezdeni. Ezt a dolgot szeretnénk visszahozni az NWN2-vel. Volt valami az RPGkben, amitől úgy érezted, te is a világ része vagy, teszel is valamit abban a világban, s hogy tényleges hatásod is van a világra, nemcsak egyszerűen a cselekményre, az aktuális történetre van befolyásod. Ez olyan, mintha a világ veled együtt mozogna, te befolyásolod a világot, és a világ is befolyásol téged."

Az Obsidian arra törekszik, hogy a single-player legalább olyan mély, és tartalmas legyen, mint az első játékban. Mint arra név is utal, a játék az FR világában játszódik, és Neverwinter városa ebben is fontos szerepet játszik, s a fejlesztő csapat még érdekesebb hellyé kívánja tenni, mint az első részben. "Ez olyasmi, mint amilyen különbség volt a két város között a BG sorozat részeiben is, Baldur’s Gate érdekes volt, de Athkatla egy igazán ármánykodó, és érdekes helynek bizonyult."

Az első játékhoz hasonlóan ezt is első szintű karakterként kezdi a játékos, és itt is lesz egy szintkorlát. Ezt azért látják fontosnak, mert így minden karakterosztály, minden szintje esetében annyi időt tölthetnek a varázslatokkal, és a különleges karakter képességekkel, amennyit csak lehetséges. Közvetlenül csak egyetlen karaktert tud majd irányítani a játékos, de az Obsidian áttekinti a csatlós rendszert (jobban kedvelik a többszörös csatlós rendszert (l. HotU), mintha csak egy kísérője van az embernek).

Bár még nincs végleges döntés, feltehetőleg lesz valamilyen kapcsolat a kiegészítőkkel (pl. a legnépszerűbb karakterekkel ismét lehet majd találkozni), de a közvetlen, szoros kötődés nem valószínű. Feargus szerint mivel a kiegészítőkben már a 30. szintet is elérték a szereplők, nem igazán lehet mit hozzátenni a történetükhöz, lesz néhány visszatérő karakter, de leginkább olyanok, akik a FR világában ismertek.

A történettel kapcsolatban még nem tudnak/akarnak mit mondani.

Az Obsidian nagy hangsúlyt helyez a multiplayer részre is, legalább olyat akarnak, mint amilyen az eredeti változatban is volt, s keresik azokat a lehetőségeket, melyekkel fejleszthető a játék ezen része. Ezen a területen úgy tűnik keményen támaszkodnak majd a közösség véleményére, segítségére, s áttekintik a több szerveren működő PW-ket is, valamint beszélgetnek a gyakorlott mod készítőkkel is.

Az Eszköztár és a DM kliens visszatér a folytatásban is, az Obsidian e területen is erősíteni szeretné a már meglevő lehetőségeket, illetve könnyíteni szeretné a toolset használatát. Valamilyen Modul Wizard alkalmazás kifejlesztésén gondolkodnak, amely különböző szintű lenne (különböző tudású felhasználók máshogy használhatnák). Ezzel a dologgal már a BioWare is próbálkozott, de nem sikerült elérniük azt, amit szerettek volna, így ezt az Obsidian szeretné a folytatásban véglegesíteni/megoldani.

Fejleszteni szeretnék a letölthető, rajongói modulok kezelését is, Feargus elképzelése/ötlete szerint a játék jelenlegi patchelő/frissítő részét lehetne valahogy a legjobb (10 leggyakrabban letöltött) modulok eléréséhez is használni (nem kellene website-okat bogarászni ezekért a darabokért).


Forrás (szöveg és kép): IGN.com
Készítette: Tal Blevins




Hát, kábé ennyi, gondolom senki nem vágja magát hanyatt, de őszintén szólva a világmegváltás még egy kicsit korai is lenne. Én még ebből most sem látom, miért is lesz ez NWN2, nem pedig egy fejlesztés, vagy komolyabb patch (az engine fejlesztése mondjuk magyarázná a dolgot).
Az is teccik, hogy Feargus szerint az NWN erős sztorival bírt, hát, én sajnos elég sok embert hallottam emiatt panaszkodni (mármint az OC lesz@rozása kapcsán).

(Vissza)