Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.07.29. - Kwish

Fable: TLC - Gamecloud interjuhé Dene Carter-rel


A Gamecloud elkapta Dene Cartert (vezető fejlesztő), a Lionhead képviselőjét, és feltettek neki néhány kérdést a Fable készülő PC verziójával kapcsolatban. A lököttség kicsit ismét tetten érhető (bár egy része elveszett a fordítás során), meg az önfeledt hype is.


Gamecloud: Először is, a Lionhead elégedett volt a Fable Xbox verziójára érkezett visszajelzésekkel?
Dene Carter: Nagyon boldogok voltunk. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és a legtöbb kritika a "Többet akarunk!" formájában érkezett. Nem hiszem, hogy van olyan fejlesztő, aki túl sokat panaszkodna az ilyesféle visszajelzések hallatán.

Gamecloud: Honnan jött az ötlet, hogy a Windows számára a játék egy kibővített verzióját készítsétek el?
Dene Carter: Jó néhány ötletet rejtegettünk a tarsolyunkban már az Xbox fejlesztési időszak végétől kezdve, s néhány ezek közül hihetetlenül jó volt. Mikor azt javasolták nekünk, hogy vegyük fontolóra a Windows verzió elkészítését, fogtunk egy csomót ezen ötletek közül, s feltettük magunknak a kérdést: mitől is érezhetnénk ezzel a verzióval kapcsolatban, hogy valami különleges dolog, nem pedig egy sima kis átirat.

Gamecloud: Mennyire volt nehéz a The Lost Chapters új tartalmát beilleszteni az eredeti Fable-be?
Dene Carter: Mivel az ötletek többsége olyan volt, mely a Fable Xbox eredeti történetéből és fejlesztési szakaszából maradt ki, elég simán illeszkedtek a játékba, arról nem is beszélve, hogy a csapat is ugyanazokból az emberekből állt. Ennek eredményeképp végül majd úgy találjátok, hogy az extra történet elemek igen nagy része csak növeli a teljes történet és a világ egységét, kohézióját. Az elvarratlan szálak most már eltűntek, és most már mindenki sokkal jobban megismerheti hősünket a játék végére!

Gamecloud: Mit tudnál mondani a The Lost Chapters-ben megjelenő új küldetésekről és új történet-elemekről?
Dene Carter: Egy új területet adtunk a játékhoz, melyet "Northern Wastes" névre kereszteltünk ("Északi Pusztulat"), ez egyébként ismerős lehet a rajongóknak az Xbox verzióból. Itt található egy új település, Snowspire, egy meglehetősen kellemetlen hely, "Necropolis", és egy csomó más, felfedezésre váró terület.
A központi történetet is megfűszereztük jónéhány új küldetéssel és komikus jelenettel, melyek még több életet lehelnek kedves kis Hősünkbe, s bőségesen lehetőséget biztosítanak arra, hogy megmutasd, ki is vagy igazán. Több buta minijáték is lesz. És még több csirke.

Gamecloud: Miféle új lényekkel találkozhatunk majd a játékban?
Dene Carter: A történet-specifikus dolgokról igazán nem beszélhetek, de lesz néhány fickó, mint például a Summoner (Idéző), egy óriási, mágikusan életre keltett páncél, melyre rothadó koponyát erősítettek. Neki van a legnagyobb kardja, amit valaha csak láttatok, és ő csinálja azt a nagyszerű trükköt a gömbvillámokkal.
Hogy hősünket a megfelelő fogadtatásban részesíthessük ott az Északi Pusztulatban, betettük a játékba Albion néhány lakójának jeges változatát, melyek közül a leghatásosabb talán a Jégtroll, egy hatalmas, tükröződő, félig-átlátszó melák (eddig ő a trollok legnagyobbika), ami szétzúzza a földet és Hős-kereső tüskék sorát lövi ki.
Mint már mondtam, nem mondhatok ennél többet a végső, piszok-gonosz szörnyekről, mivel kiszúrnák a szemem egy élesre fent teáskanállal. Már megint.

Gamecloud: Milyen egyéb kiegészítésekre és fejlesztésekre számíthatunk a The Lost Chapters-ben?
Dene Carter: Nagyon sok humoros dolgot tettünk a játékba. Lehetőségetek lesz arra, hogy a tetoválás céljából a játékba importáljátok kedvenc mintátokat, lesz egy csomó fejfedő (ideértve a végtelenül népszerű Csirke Kalpagot, mely garantáltan felvidítja a legrémültebb falusit is), lesz egy csomó röhejes gesztus és még sok más egyéb.
A Xbox verziót ismerő játékosok egy teljesebb, gazdagabb világot találnak majd, sokkal több küldetéssel. A játék közel 30%-kal hosszabb és a történet - amely lezár minden eddig elvarratlan, szabadon maradt szálat mely az eredeti játékban még megvolt - rendelkezik néhány olyan döntéssel, mely a legfelkavaróbb lehet a valaha eddig játékban meghozott döntéseid közül.
Albion földje sohasem nézett ki jobban, és feltehetőleg soha sem volt ilyen szórakoztató ott élni, mint most. Óh, és most már csak egy kalória!

Gamecloud: Lesz valamilyen grafikai fejlesztés csak a Windows verzió kedvéért?
Dene Carter: A grafikus fejlesztések igazán észrevehetőek lesznek. A játékosok egy jóval élesebb, részletezettebb és általában véve sokkal szebb Albionnnal találkozhatnak mint korábban, a nagyobb felbontás támogatásának, a dupla textúra felbontásnak (karakterek, területek és tárgyak esetében), valamint a 16x anti-aliasing növekedésnek köszönhetően.

Gamecloud: Mi a jelenlegi státusza a játéknak, és mikor adjátok ki?
Dene Carter: Most már bármelyik napon aranyra mehet a cucc, ami egy őszi megjelenést jelent.

Gamecloud: Tudsz valami tippet adni a Lionhead közeljövőben várható játékaira vonatkozóan?
Dene Carter: Nem. Cathy, a PR menedzserünk nagyon csúnya dolgokat tenne, beleértve némi szerecsendió-reszelőt, meg valami kisebb fémmunkát a nyelvemen. Azután a szemes/teáskanalas ügy után egyszerűen nem érné meg a dolog.

Gamecloud: Végül van még valami, amit el szeretnél mondani a Fable: The Lost Chapters-ről?
Dene Carter: Nagyon jól szórakoztunk a készítése közben, és úgy vélem, ez majd érezhető lesz a játék minden pillanatában is. Remélem, a játékosok legalább annyira élvezni fogják, mint mi az elkészítését.

Szerző: John "JCal" Callaham
Forrás: Gamecloud

(Vissza)




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.07.31. - Fable: TLC - Gamespy előzetes
2005.08.05. - Fable: TLC - GameZone interjuhé szemezgetés
2005.08.22. - Fable: TLC - Arany!
2005.08.22. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 5
2005.08.23. - Fable: TLC - 2005 GC / Gamespy előzetes

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.07.26. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 4
2005.07.19. - Fable: TLC - Gamespot interjuhé
2005.07.18. - Fable: TLC - 3DAvenue előzetes
2005.07.13. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 3
2005.07.10. - Fable: TLC - PC Gamezone előzetes


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása