Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.05.06. - Kwish

Fable: TLC - E3 előzetes a Gamespotról...


Megjelent egy elég jó kis "áttekintés" a Fable: The Lost Chapters készülő PC átiratról a Gamespoton. Nem tudom, mi fog kisülni ebből a végén, majd meglássuk...


(2005.05.04.) Benéztünk a Microsoft Game Studios-hoz, hogy vessünk egy pillantást a Fable: The Lost Chapters című játékra, amely a PC verziója lesz a Lionhead akció RPG-jének. Az eredeti játékhoz hasonlóan a PC változatban is egy olyan kalandozót lesz lehetőséged létrehozni, aki karddal, íjjal, vagy erős varázslatokkal (vagy e három valamely kombinációjával) harcolhat, s akinek életútját lényegében gyermekkorától kezdve végigkövetheted, míg végül egy szent keresztes, vagy egy rosszindulatú gonosztevő áll majd előtted. A karaktered megjelenése az Xbox játékhoz hasonlóan tükrözni fogja a játék során meghozott morális döntéseidet - és a világ lakói is (mint például az egyszerű városlakók) ennek megfelelően fognak reagálni hősöd feltűnésére.

A Fable PC verziójában kilenc teljesen új terület vár majd felfedezésre, s ezek mindegyike jóval nagyobb kihívást jelentő dolgokat fog adni a magasabb szintű karakterek számára. E játékban lesz majd 16 teljesen új küldetés is, melyet a Lionhead képviselője, Louise Copley "többszálú" küldetésnek definiált, ami azt jelenti, hogy eltérő kimenetelűek lehetnek, melyek végül vagy egy nagyobb jó, vagy egy nagyobb rossz irányába viszik el a karaktert. E küldetések közül öt a főcselekmény része lesz, míg a maradék tizenegy csak mellékküldetés, nem kötelező teljesíteni. De mint Copley állította, a Fable PC verziója nemcsak egyszerűen több tartalomról és több területről szól, ez jóval szórakoztatóbb is lesz... bekerül például nagyon sok új "kifejezés/gesztus" animáció, melyek segítségével a lakosokkal tudsz majd kommunikálni, ezek közé tartoznak az olyan vicces animációk, mint a gitározás egy képzeletbeli gitáron, vagy a flamenco eltáncolása, melyek egyaránt lenyűgözik a városlakókat. A játékban lesznek új kiegészítők is, például kalapok, melyek között van tollas kalpag, de helyet kapnak olyan kevésbé konvencionális fejfedők is, mint a csirke maszk (ami nagyon jól működhet a csirketánc nevű új kifejezéssel/gesztussal is). A PC verzió új, beépített tetkó importáló rendszerét meg majd arra használhatjátok, hogy bármilyen bitmap képet beimportálhattok a játékba, s ezek a képek tetoválásként megjelennek majd a karakter testén.

Mindeközben nagyon sok új páncélzat, fegyver és egyéb tárgy is bekerül majd a PC verzióba, új szörnyekkel és két teljesen új magas szintű "epikus" varázslattal (egy jó, és egy a gonosz oldalnak), s ezek csak a PC verzión lesznek elérhetőek. Az új szörnyek közé tartozik a jégtroll, egy hatalmas, esetlen, jégből összeállt óriás, mely jégkristályokkal dobálja az embert, miközben azért hatalmas ökleivel megpróbálja szétzúzni ellenfeleit. Lesz egy új jégvidéki faj is, a balverine, melyek farkasszerű, felegyenesedve járó lények.

A Fable PC verziója a billentyűzet WASD kombinációját használja a karakter mozgatására, de egérrel is lehet majd irányítani. Ez az új irányítási rendszer nagyobb lehetőséget ad a különféle fegyverek és varázslatok közti váltásra, s jóval pontosabb célzást tesz lehetővé az íjjal is (a játék - épp úgy, mint a konzol verzióban - TP, váll-felett-elnéző nézőpontba vált, ha valaki ilyen fegyverrel tüzel). A Fable: The Lost Chapters egyébiránt a várakozásoknak megfelelően sokkal jobban néz ki PCn, mint ahogy az eredeti Xbox verzió. A játék karakter modelljei élesebb, magasabb felbontású textúrákat használnak, mely sokkal jobban megmutatja a ruházat ráncait és gyűrődéseit, s így sokkal inkább arra ösztönzi az embert, hogy hősének új cuccokat és felszerelést szerezzen. A Fable: The Lost Chapters megjelenése idén, az év vége felé várható.

Szerző: Andrew Park
Forrás: Gamespot


(Vissza)



Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.05.12. - Fable: TLC - Interjuhé a C&VG-ről
2005.05.18. - Fable: TLC - E3 előzetes az IGN PC-től
2005.05.21. - Fable: TLC - Videó a Gamespy-on
2005.05.24. - Fable: TLC - 2005 E3: Gamespy szösszenet...
2005.06.02. - Fable: TLC - Képek a Hivatalos oldalról

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.03.16. - Fable: TLC - PC verzió bejelentése


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása